راهنمای نویسندگان

طرزالعمل نگارش مقالات برای دوفصلنامه علمی-تحقیقی علوم طبی و بیوتکنولوژی

در متن زیر، دستورالعمل نگارش مقاله در دوفصلنامه علمی- تحقیقی علوم طبی و بیوتکنولوژی کاتب تشریح شده است. امید است مؤلف یا مؤلفان محترم در جهت درک بهتر محققان، محصلان و نویسندگان از محتوای مقاله های ارائه شده در مجله، موارد ذکر شده را رعایت فرمایند. 

دوفصلنامه علمی- تحقیقی طبی و بیوتکنولوژی کاتب مقالات نويسندگان را در قالب مقالات تحقیقی، مقالات مروری، گزارش موارد نادر می‌پذيرد. اين مجله در نظر دارد مقالات با کيفيت در زمينه‌های علوم طبی، بیوتکنولوژی و تحقیقات کلینیکی را پس از داوری دقيق و اعمال نظرات اصلاحی چاپ نمايد. مقالاتی که دارای نوآوری نبوده و صرفاً ترجمه باشد، قابل قبول مجله نمی‌باشد.

تنظيم بخش‌های مختلف مقاله

  در تنظيم و نگارش قسمت‌های مختلف مقالات ارسالی یر اساس سبک نگارشی سیستم وانکوور است که بايد ترتيب زير رعايت گردد:

  ساختار مقاله تحقیقی: مقاله تحقیقی شامل عنوان فارسی و انگليسی، چکيده و کليدواژه‌ها (فارسی و انگليسی، مقدمه، روش کار، يافته‌ها، بحث و نتيجه‌گيری، تقدير و تشکر و فهرست منابع می‌باشد.

صفحه عنوان: عنوان کامل مقاله به فارسی و انگليسی، نام و نام خانوادگی (بدون ذکر دکتر و ...)، دانشکده و دانشگاه و يا موسسه کليه نويسندگان، ایمیل نويسنده مسئول جهت تماس.

عنوان (وسط چین با بی میترا 12 ضخیم)

نام مؤلفین:

مؤلف اول، مؤلف دوم، مؤلف سوم، مؤلف چهارم، و. . . . (بی میترا12)

افیلیشن (مثال):

عضو هیئت علمی دانشکده طب، دانشگاه کاتب، کابل، افغانستان. (بی میترا 10)

استاد دانشکده طب، دانشگاه کاتب، کابل، افغانستان

عضو هیئت علمی دانشکده طب دانشگاه خاتم النبیین، کابل، افغانستان

عضو هیئت علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکيده مقاله: لازم است کليه مقالات همراه با چکيده فارسی و انگليسی حداکثر تا 250 کلمه بصورت سازمان يافته با عناوين مجزا شامل زمينه و هدف، روش کار، يافته‌ها  و نتيجه‌گيری باشد. خلاصه مقاله بايد بگونه‌ای تنظيم گردد که بيانگر کل مقاله باشد. در پايان چکيده فارسی بايد سه تا پنج واژه با عنوان " کليدواژه‌ها " ذکر شود که در عنوان و چکيده مقاله آمده باشد. در پايان چکيده انگليسی هم بايد سه تا پنج واژه تحت عنوان Keywords ذکر شود.

مقدمه: بايد ضمن بيان زمينه و اهميت و هدف تحقیق، خلاصه‌ای از مطالعات و مشاهدات مرتبط با تحقيق مورد نظر را که در گذشته به انجام رسيده است را با ذکر منابع مربوطه بيان نمايد.

روش کار: در اين بخش بايد نوع مطالعه، روش کار يا نوع آزمايش و مشاهدات انجام شده بطور دقيق ذکر شود. در صورت استفاده از مواد مصرفی، نام کامل و سازنده آن در داخل قوس ذکر شود. در صورت استفاده از روشهای قبلی ذکر مرجع روش الزامی است. در مواردی که از روش‌ يا روش‌های جديد استفاده می‌شود لازم است اطلاعات کافی در مورد آن داده شود تا در صورت نياز توسط ساير افراد قابل انجام باشد. در صورت استفاده از داروی خاص، نام ژنريک دارو، دوز و نحوۀ استفاده از آن ذکر شود. همچنین نمونه های مورد بررسی، چگونگی نمونه گیری، تعداد نمونه، جامعه هدف، مراحل اجرائی تحقیق و نحوه تجزیه و تحلیل داده ها ذکر می شود. نام آزمون‌های آماری و سافت‌ویر‌های کامپیوتری مورد استفاده در تحقیق نيز الزامی است.

 

يافته‌ها: يافته‌های حاصل از تحقیق بايد بصورت ترکيبی از متن، جدول و نمودار يا شکل گزارش شود. محتويات جداول و نمودارها نبايد بصورت کامل در متن هم تکرار شود بلکه ذکر شماره نمودار يا جدول در متن کفايت می‌کند. در مقالات طولانی برای وضوح بيشتر مطالب ممکن است مطالب زير عنوان فرعی در قسمت نتايج و بحث ذکر شود.

 

بحث و نتيجه‌گيری: اين بخش لازم است با تاکيد بر يافته‌های مطالعه حاضر به بيان تفاوت‌ها و شباهت‌های مطالعه انجام شده با يافته‌های ساير مطالعات مشابه بپردازد. در اين قسمت نيازی به تکرار مجدد جزئيات يافته‌ها نمی‌باشد بلکه تاکيد بر جنبه‌های جديد و مهم مطالعه و نتيجه گيری از يافته‌ها کافی است. لازم است ذکر گردد که آيا يافته‌های مطالعه برای اثبات فرضيه يا فرضيه‌های مطرح شده در مطالعه کافی است يا به مطالعات بيشتری نياز است. نتيجه‌گيری کلی، ذکر مشکلات و محدوديت‌های عمده مطالعه و همچنين نقاط قوت آن در پايان اين بخش الزامی است.

 

تقدير و تشکر: از تمامی افرادی که در اين مطالعه همکاری داشته‌اند اما فاقد معيار کافی برای عنوان شدن در بين نويسندگان مقاله بوده‌اند در اين قسمت قدردانی گردد. اين افراد عبارتند از کسانی که در روش يا در نگارش مقاله همکاری داشته‌اند، يا از تحقیق حمايت مادی يا علمی کرده‌اند. چنانچه تحقیق با استفاده از بودجه تحقيقاتی موسسه يا دانشگاهی انجام شده است، نام آن موسسه يا دانشگاه را به همراه شماره ثبت طرح در آخر مقاله ذکر کنيد.

 

جداول: جداول به تعداد محدود با ذکر عنوان در بالای جداول و توضيحات بيشتر در زير آن آورده شود.

شکل‌ها و نمودارها: شکل‌ها يا نمودار‌ها به تعداد محدود با کيفيت بالا در صفحات جداگانه باشد و عناوين آنها در زير آنها ذکر شود. اطلاعات نبايد بصورت همزمان در جداول، نمودارها يا شکل‌ها و متن تکرار شود.

فهرست منابع: فهرست بر اساس سیستم وانکوور  تنظیم شود. منابع به ترتيب استفاده در متن شماره‌گذاری و مشخصات آنها طبق مثال‌های ارائه شده تکميل گردد.

  مقاله فارسی: تخلص، حرف اول نام نويسنده. عنوان کامل مقاله. نام کوتاه شده مجله. سال انتشار؛ دوره(شماره مجله):صفحه شروع-صفحه ختم

مثال:

فتاحی م، نوبخت م، محمدیان م. بررسی اثرات تراتوژن عصاره گیاه گلرنگ بر روی تکامل سیستم اعصاب مرکزی موش سوری. مجله علوم طبی رازی. 1379؛5(20):138-44

مثال برای مقاله انگلیسی:

Abrams AP, Thompson LA. Physiology of aging of older adults: systemic and oral health considerations. Dent Clin North Am. 2014;58(4):729–38.

  در صورتيکه تعداد نويسندگان از 6 نفر بيشتر باشد، پس از نام نفر ششم از عبارت et al. استفاده شود (در زبان دری از همکاران استفاده می شود).

 Seeff LB, Buskell-Bales Z, Wrught EC, Durako SJ, Alter HJ, Iber FL, et al. Long term mortality after transfusion associated non A, non B hepatitis. The National Heart, Lung and Blood Institute study group. N Engl J Med. 1992; 27:1906-11

 

کتاب: تخلص، حرف اول نام نويسنده. عنوان کتاب. شماره چاپ. شهر محل چاپ: ناشر؛ سال انتشار: شماره صفحه

 Kates M. Techniques of Lipidology. 2nd ed. New York: Elsevier; 1992. p. 172-5

 مقاله ارائه شده در کنفرانس:

Bengtsson S, Solheim BG. Enforcement of data protection, privacy and Security in medical informatics. In: Lun KC, Degoulet P, Piemme TE, Reinhoff O, Editors. MEDINFO 92. Proceedings of the 7th world congress on Medical Informatics; 1992 Sep 6-10; Geneva, Switzerland. Amsterdam: North-Holland; 1992:1561-5

علائم اختصاری: در متن مقاله هر واژه يا عبارتی که بصورت علايم اختصاری فارسی يا انگليسی بکار برده شده در اولين استفاده، بايد عبارت کامل آن در داخل قوس ذکر گردد.

کارآزمايی بالينی: برای اینگونه تحقیقات در حد امکان اخذ رضايت‌نامه مبتنی بر آگاهی کامل بيمار الزامی است.

مراحل بررسی مقالات: هر يک از مقالات حداقل توسط دو داور که منتخب بورد علمی می‌باشند بطور محرمانه بررسی شده و نتيجه داوری مبتنی بر پذيرش، رد و يا نيازمند اصلاح به اطلاع نويسنده مسئول می‌رسد. در صورت پذيرش مقاله و يا پس از انجام اصلاحات مورد نياز مقاله در نوبت چاپ قرار می‌گيرد.

نکات مورد توجه

* مقاله اصیل و تحقیقی بوده و پیش از این در جایی به چاپ نرسیده باشد.

* مسئولیت محتوای علمی مقاله بر عهده مؤلف (مؤلفان) است.

* در متن مقاله تمام اصول و قواعد نگارشی رعایت شود. برای مثال علامت‌های نقطه، ویرگول و نقطه ویرگول به واژه‌ای قبل خود می‌چسپند و واژه‌ بعد با یک فاصله از آنها نوشته می‌شود. همچنین علامت قوس باز به واژه‌ بعد خود و علامت قوس بسته به واژه قبل خود می‌چسپند و به ترتیب با واژه بیرون از قوس یک فاصله خواهند داشت.

* اسامی لاتین در پایین صفحه پانویس گردد.

* واژه‌های اصلی و مهم مقاله و اسامی مکان‌ها یا مواد خاص به صورت لاتین زیر نویس گردد. 

* موارد استنادی در داخل متن به صورت (نام خانوادگی، سال اثر) آورده شود.

* بار دیگر یادآور می‌شود که به استثنای آدرس ایمیل در صفحه نخست هیچ گونه پانویسی نباید وجود داشته باشد.

* مقاله حتمأ در دو فرمت Word و PDF به دفتر فصلنامه ارسال گردد.



دانلود کامل "Guide for Author-fa.pdf" (حجم: 184.98 KB)