بررسی تأثیر صنف‌های آمادگی ولادت بر کاهش ترس از ولادت طبیعی


Sima Alizada


چکیده

چکیده:

زمینه: بارداري و ولادت از الطاف ویژه الهی و تضمین‌کننده‌ی‌ بقای نسل بشر را از بدو خلقت انسان تاکنون بر عهده داشته است. مطالعات نشان می‌دهد که از بین هر 5 زن باردار، یک نفر دچار ترس از ولادت می‌شود. ترس از ولادت با افزایش درد ولادت، ولادت طول کشیده و تجربه ناخوشایند ولادتی همراه بوده است. شایع‌ترین علت تقاضای زنان نخست زا برای انجام سزارین، ترس از ولادت عنوان شده است. یکی از راه کارهای کاهش ترس و میزان سزارین، آموزش زنان باردار و آماده کردن آنان برای ولادت طبیعی است. هدف این تحقیق، بررسی تأثیر صنف‌های آمادگی ولادت بر کاهش ترس از ولادت طبیعی است.

مواد و روش تحقیق: در این مطالعه مروری بر بررسی تأثیر صنف‌های آمادگی ولادت بر کاهش ترس از ولادت طبیعی از کتاب‌های مرجع و مرتبط و مقالات مربوط به موضوع تحقیق از پایگاه‌های اطلاعاتی علمی مثل WHO, Google scholar, Mag Iran, pubmed, SID از سال 2000 تا ۲۰۲۴ جستجو شده و بر اساس ارتباط با موضوع این مطالعه وارد تحقیق شدند. و همچنان در این تحقیق محقق به مدت دو ماه به صورت حضوری در شفاخانه‌ها و معاینه خانه‌ها تحقیق کرده و مستقیما با خانم‌های در معرض زایمان، مصاحبه نموده است.

یافته‌ها: با بررسی40 مقاله انگلیسی و فارسی مشخص شد که بین سطح آگاهی و نگرش نسبت به ولادت طبیعی ارتباط مستقیم وجود دارد و می‌توان با افزایش میزان آگاهی و در نتیجه تغییر نگرش زنان، آنها را به انتخاب روش ولادت طبیعی ترغیب کرد. زنان بيشترين دليل خود را براي انتخاب سزارين، ترس از دردهاي زايماني بيان كرده‌اند و همچنین زنان زايمان طبيعي را ترسناك‌تر و خسته كننده‌تر مي‌دانند و اينكه آگاهی شان نسبت به زايمان كم است همچنين به اين زنان در مورد درد زايمان آموزش كمي داده شده است.

نتیجه‌گیری: بر اساس تحقیقات انجام شده و نیز مشاهدات و مصاحبه‌های انجام شده در این تحقیق، شرکت در صنف‌هاي آمادگی براي ولادت، در توانمندسازي مادران باردار مؤثر می‌باشد و همچنین سبب کاهش اضطراب و ترس مادران از ولادت شده است از این رو تشویق مادران به شرکت فعال در این صنف‌ها توصیه می‌گردد.

 

کلید واژه‌ها: ولادت، صنف‌های  آمادگی برای ولادت، ترس از ولادت.


دانلود مقاله


دانلود 147735581903 فصلنامه طب فارسی.pdf (حجم: 494.99 KB)