مطالعه تشریحی تداوی وقوعات انتانات طرق بولی در سال 1401 در شفاخانه ملی و تخصصی پولیس


مطیع الله نالان


چکیده

زمینه: انتانات طرق بولی یک اصطلاح عمومی بوده، که به انتانات که هر قسمت از دستگاه بولی، یعنی کلیه‌ها، حالب ‌ها، مثانه واحلیل را مصاب سازد، اطلاق می‌گردد. انتانات مجاری ادرار دومین انتان باکتریایی شایع و یکی از اسباب مکرر برای توصیه انتی بیوتیک‌ها می‌باشد. نگرانی فزاینده در مورد ارتباط بین استفاده از انتی بیوتیک ‌ها و ایجاد مقاومت انتانی کسبی وجود دارد که نیاز به توصیه انتی بیوتیک‌های مناسب را برجسته می‌کند.

مواد و روش تحقیق: این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی بوده و بصورت آینده نگر بالای 400 فرد مصاب به انتانات طرق بولی مراجعه کننده در طول سال 1401 به شفاخانه ملی و تخصصی پولیس که بوسیله انتی بیوتیک‌های مختلف النوع تحت تداوی قرار دارند، تحقیق صورت گرفته است. در این مطالعه انتخاب افراد به صورت تصادفی انجام شده و معلومات از طریق پرسشنامه ها و دوسیه های مریضان جمع‌آوری شده است.

یافته‌ها: در این مطالعه از جمله 400 فرد مصاب 55.75% افراد مصاب را مردان و 44.25% افراد را زنان تشکیل می‌داد. سن معمول مصابیت به مرض 18-28 سال دریافت گردیده، که 47.25% واقعات را در بر می‌گرفت. مرض بیشتر افراد متاهل را مصاب ساخته، که فیصدی دریافت شده برای آن 63.75% می‌باشد. معمول‌ترین ادویه فمی توصیه شده سپروفلوکساسین(26.5%) و رزقی سفتریاکسون (9.25%) بود.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مرض بیشتر مردان را در مقایسه به خانم ها مصاب ساخته و افراد را در دهه دوم حیات بیشتر متاثر میسازد. معمولترین ادویه که در تداوی مرض توصیه می‌گردد، سپروفلوکساسین است.

 

واژه‌های کلیدی: انتانات طرق بولی، انتی بیوتیک ها، شفاخانه ملی و تخصصی پولیس


دانلود مقاله


دانلود 169187623202 فصلنامه طب فارسی.pdf (حجم: 444.3 KB)